Proje Hakkında
AB Yeşil Mutabakatı, Avrupa'yı 2050 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfırlayan / “karbon nötr” hale getiren ilk kıta haline getirmeyi hedefliyor. Yaklaşık 30 yıl sonrasını planladığından, Avrupa Birliği'nin Karbon Nötr Kıta uzun vadeli stratejisi günümüz gençliği için en alakalı olanıdır. . Bugünün gençliği, geleceğin karar vericilerinin büyük bir bölümünü oluşturmaktadır.
Günümüz gençlerinin siyasi okuryazarlığının düşük olması, politik kararlar üzerindeki etkilerinin düşük olduğunu belirtmesi ve gençlerin ulusal meclislerdeki temsilinin yeterli olmamasından dolayı bir gençlik ihtiyacı olarak D.R.E.A.M.LAND ortaya çıkmıştır.
8 farklı ülkeden 8 gençlik organizasyonunun oluşturduğu Developing Routes of Europe's future through non-formal learning with Active Members (D.R.E.A.M.LAND) projemiz Erasmus+ KA3: Support to policy development and cooperation - European Youth Together çağrısı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından fonlanmıştır.DREAMLAND gençler arasında siyaset hakkında farkındalığı arttırmak ve yaratmak, gençleri sivil topluma aktif olarak katılmaya istekli hale getirmek ve gençleri siyasi süreçler hakkında bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Bu hedefler doğrultusunda, DREAMLAND projesi iki yıl boyunca LİDOSK'un koordinatörlüğünde Belçika, Slovenya, İsveç, İtalya, Kuzey Makedonya, Fransa, Finlandiya ve Türkiye'de uygulanacaktır.
D.R.E.A.M.LAND Parlamento Simülasyonu
Duyurular
12 Haziran tarihinde düzenlediğimiz D.R.E.A.M.LAND ONLINE EĞİTİM KURSU'na katılamayanlar veya tekrar izlemek isteyenler için eğitimin tamamı şu anda YouTube'da.
Video için tıklayınız
Toplantılar
D.R.E.A.M.LAND projemiz, Avrupa gençlerinin farklı kültürler arasında işbirliği yapmalarını ve ortak problemleri çözmelerini amaçlamaktadır. Türkiye’nin koordinatörü olduğu ilk Erasmus+ KA3 European Youth Together projesi olan D.R.E.A.M.LAND isimli projemizin Helsinki, Finlandiya’da açılış toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu proje ile Avrupa gençlerinin birlikte çalışmasını ve karşılıklı anlayışı arttırarak geleceklerine politik olarak katkı sağlamalarına yönelik liderlik etmeyi hedeflemekteyiz.
1. Gün:
Avrupa Birliği EACEA tarafından Erasmus+ KA3: European Youth Together çağrısı kapsamında fonlanan D.R.E.A.M.LAND projemizin ilk gününe, başkanımız Osman Pişirici’nin yeşil aktivizmin önemine değindiği hoş geldiniz konuşması ile başladık. Ardından birbirimizi tanımak amacıyla isim oyunları ve buz kırıcı aktiviteler gerçekleştirdik.
Daha sonra, eğitmenimiz Arda Yılmaz Pişirici, program ve DREAMLAND projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bu bilgilendirmenin ardından, Ege Erkoçak “Türkiye ve AB İlişkileri” konulu sunumunu yaptı.
CHP Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Evrim İşeri, genç seçilmiş olarak deneyimlerini ve gençlik çalışmaları, aktif vatandaşlık, gençlik katılımı ve gençlik temsili konularında görüşlerini paylaştı.
Üç sunumun da ardından soru-cevap bölümleri yer aldı ve katılımcılarımız, tartışılan konular hakkında birçok soru sordu. Tüm konuşmacılarımıza değerli katkılarından dolayı yürekten teşekkür ederiz.
2. Gün:
Güne, AB’de etkili lobi faaliyetleri nasıl yapılır konusunda konuşan CoSE’den Ramon’un ilgi çekici sunumuyla başladık. Ardından, GoFor (Ulusal Gençlik Konseyi Türkiye) yönetim kurulu üyesi Ersel Erbaş, gençlik hakları savunuculuğu konusundaki deneyimlerini ve stratejilerini paylaştı.
Gün, Antalya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç’ün, gençlerin etkili politika belgeleri nasıl geliştirebileceği konusunda liderlik ettiği oturumla devam etti. Onun içgörüleri ve pratik tavsiyeleri tüm katılımcılar için çok değerliydi.
Tüm konuşmacılarımıza değerli katkıları ve katılımcılarımıza da coşkulu katılımları için teşekkür ederiz.
3. Gün:
D.R.E.A.M.LAND projemizin üçüncü gününde, eğitmenimiz Arda Yılmaz Pişirici ve projemizin gönüllüsü Hasan Akın eşliğinde katılımcılarımıza meclis simülasyonu için gerekli olan bilgilendirme oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumda, “Gençlerin Katılımı ve Yeşil Dönüşüm: 2050 yılına kadar Karbon Nötr Bir Avrupa için Stratejiler” konulu çalışma rehberi hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.
4. Gün:
D.R.E.A.M.LAND projemizin dördüncü gününü Konyaaltı Belediyesi’nde parlamento simülasyonu ile başarıyla tamamladık.
Konyaaltı Belediyesi’nde bizleri ağırlayan Başkan Cem Kotan’a, Başkan Yardımcısı Avukat Müge Gezginci Ünsal’a ve Konyaaltı Belediyesi’ne nazik ev sahiplikleri için yürekten teşekkür ederiz.
5. Gün:
Avrupa Birliği EACEA tarafından Erasmus+ KA3: European Youth Together çağrısı kapsamında fonlanan D.R.E.A.M.LAND projemizin son gününde, katılımcılarımızla beraber ‘’Politika Belgesi’’ nasıl hazırlanır ve aşamaları’nın neler olduğu hakkında oturum gerçekleştirdik. Genç bireylerin karşılaştığı “Ruh Sağlığı, Finans, Okul, Sosyal İçerme, Dijital Okuryazarlık, Siyasal Katılım” ana başlıkları altında katılımcılarımızın hazırladığı Politika Belgeleri ile oturumumuza devam ettik ve Projemizi başarıyla tamamladık.
Projenin koordinatör derneği olarak bütün katılımcılara, yararlanıcı organizasyonlara ve bu süreçte bize destek olan Porto Bello Otel yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederiz.
D.R.E.A.M.LAND E-Modül