Lykia İzcilik ve Doğaseverler Kültür Derneği

| | | |

KA2 Partnerlik Projeleri

CRitical thinking against fake NEWs” (CREW)

Proje Hakkında

lidosk 150

“CRitical thinking against fake NEWs” (CREW), gençlerle çalışan gençlik operatörlerinin kapasitelerini artırmanın yanı sıra gençlere kendi kendine öğrenmenin dijital mimarilerini sağlayarak medya anlatısında göçmenler ve göç hakkındaki sahte haberlere karşı gençlerin eleştirel düşünmesini teşvik etmeyi amaçlayan 24 aylık stratejik bir ortaklıktır.


Projenin Amaçları

lidosk 150

- Sahte haber olgusunu analiz etmek ve temel özelliklerinin profilini çıkarmak ve aynı zamanda ortak ülkelerde göçmenlerin/göçle ilgili klişeleştirmeyi ve yanlış beyanı analiz etmek.

- Göçmenler ve göç konusunda gençlerin medya okuryazarlığını teşvik etme alanında Avrupa'da mevcut iyi uygulamaları analiz etmek.

- Göçmenler/mülteciler hakkında medya anlatılarını basmakalıplaştırmanın Avrupa boyutu hakkında ortak bir anlayış geliştirmek.


Hedeflenen Sonuçlar

lidosk 150

- Ortak ülkelerde göçmenlerin medyadaki temsiline ilişkin ülkeler arası araştırma raporları. Rapor verileri, "Sahte Habere Karşı Eleştirel Düşünme" Kılavuzunun hazırlanmasında kullanılacaktır.

- Genç operatörler için medya okuryazarlığı eğitim formatı. Format, gençlik operatörlerini hedefleyen bağımsız bir güçlendirme programı olacaktır.

- Gençlerin hedef kitlesine yönelik kendi kendine öğrenme ve e-öğrenme merkezi olarak Web Platformu ve E-Öğrenme modülleri.


Gerçekleşen Toplantılar

lidosk 150

CREW ortakları, 4-6 Temmuz 2021 tarihlerinde Antalya, Türkiye'de Sahte haberlere karşı Eleştirel Düşünce (CREW) projesinin Ulusötesi Toplantısını başarıyla gerçekleştirdi. Bu, projenin başlangıcından bu yana ilk yüz yüze ortak toplantısıydı ve bazı ortakların sanal olarak katıldı. Sahte haberlere karşı eleştirel düşünme (CREW), gençlerle çalışan gençlik operatörlerinin kapasitelerini artırmanın yanı sıra gençlere dijital mimariler sağlamanın yanı sıra medya anlatısında göçmenler ve göç hakkındaki sahte haberlere karşı gençlerin eleştirel düşünmesini teşvik etmeyi amaçlayan stratejik bir ortaklık projesidir. kendi kendine öğrenme. Toplantı sırasında ortaklar, Fikri Çıktılar 1'in ilerlemesi ve ana bulguları dahil olmak üzere, çalışma paketlerinin ilerlemesini ve uygulama çerçevesinin farklı bileşenlerini tartıştı; Entelektüel Çıktılar 2 ve 3'ün gözden geçirilmesi ve tekrarlanan analizi; son teslim tarihlerine sahip görevlerin tahsisi; iletişim, finansal prosedürler, dokümantasyon ve raporlar gibi Yönetim ve Koordinasyon güncellemeleri; ve Proje Sonuçlarının Yayılması, Görünürlüğü ve Kullanımı ve projenin yaklaşan tüm hareketliliklerinin zaman çizelgesini belirledi.


lidosk 150

14 Kasım'da Kulan Organisation, LİDOSK, Mine Vaganti STK, Asociación Juvenil Intercambia, Hello Youth, Psiho for world ve ev sahibimiz Innovation Frontiers ile Atina, Yunanistan'da Ulusötesi Proje Toplantımızı gerçekleştirdik. Şimdiye kadarki genel ilerlememizi tartıştık ve bir sonraki hedeflerimizi belirledik.


lidosk 150

LİDOSK, Mine Vaganti STK, Kulan Organisation, Asociación Juvenil Intercambia, Hello Youth, Psiho for world ve Innovation Frontiers ile online bir yetişme toplantısı gerçekleştirdik. Tüm entelektüel çıktılardaki ilerlememizi kontrol ettik ve Yunanistan'ın Atina kentinde yapılacak olan eğitimimizi tartıştık!


lidosk 150

CREW (CRitical thinking against fake nEWs) isimli Erasmus+ projemizin kapanış toplantısı için Kopenhag / Danimarka’dayız. Proje toplantımız, ev sahibi Kulan Organizasyon koordinatörlüğünde 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan ülkeler Türkiye, Italya, Romanya, İsveç, Yunanistan, İspanya ve Danimarka.


Gençlik Değişimleri

lidosk 150

2021 yılının 15-23 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Sardunya adasında, Youth INN CREW isimli Stratejik Ortaklıklar projesi gerçekleştirdik. Proje kapsamında İtalya, Romanya, Türkiye, Yunanistan, Danimarka, İsveç ve İspanya dâhil olmak üzere yedi ülkeden 21 katılımcı yer aldı. İtalya’daki Mine Vaganti sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen projenin bu ayağında; medya kullanımı, medyada yer almakta olan gerçek dışı haberler, göçmenlere karşı propaganda aracı olarak medya kullanımı konuları üzerinde çalıştık. Proje süresince biz katılımcılar gerçekleştirilen etkinliklerde aktif rol oynadık. Yaygın eğitim metotlarını kullanarak konu hakkında farkındalık yaratmakla beraber medyadaki gerçek dışı haberler ile göçmenlere karşı oluşturulan nefret söylemlerinin önüne geçilmesine katkıda bulunduğumuz verimli bir hafta geçirdik. Proje süresince, sunumlar, tartışmalar gerçekleştirildi, biz katılımcılar yaygın ve örgün eğitim metotları hakkında bilgilendirildik. Proje nihayetinde, gruplar içerisinde çalışmış, yaygın eğitim metotlarından faydalanarak gelecekteki Erasmus + projelerinde kullanılacak 5 farklı aktivite oluşturmuştur. Kazanımlarımız Youthpass sertifikaları ile belgelenmiştir.


lidosk 150

Atina'da gerçekleşen CREW (Creative Thinking Against Fake News) isimli KA2 Erasmus+ projemizin parçası olan hareketliliğimizin kısa bir özetini sizlerle paylaşmak isteriz. Katılımcılarımız ile websitemizi değerlendirdiğimiz ve uygulanabilirliğini test edip konu hakkındabirbirinden farklı ve değerli görüşler sunduğumuz bir etkinlik oldu.

Lykia İzcilik ve Doğaseverler Kültür Derneği

Kışla mh. Şht. Binbaşı Cengiz Toytunç Cd. No: 118/4 07040 Muratpaşa/ANTALYA

+90 507 760 78 76

info@lidosk.org.tr

 

Aktif Dil / Active Lang